Türkçe karakterli SMS'lerden 3 kat fazla ücret mi alınıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkçe karakter kullanılan cep mesajlarından üç kat fazla ücret alındığını belirterek, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'den, Türkçe karaktere uygun sistem kurulmasını istedi.

Akgün, Ciliv'e bir mektup göndererek, bu konuda kendisine iletilen şikâyetleri aktardı ve cep telefonu faturasından bir sûret iletti.

Telefon şirketine bağlı abonelerden, gönderdikleri mesajlardan üç katı fazla mesaj ücreti alındığı yönünde şikâyetler geldiğini belirten Akgün, mektubunda şunları kaydetti:

"Bu aboneler, mesaj yazarken Türkçe karakter kullanıldığı için sistemin müsait olmadığını ve bu nedenle 3 kat ücret sorunu ortaya çıktığı cevabı ile karşılaştıklarını ifade etmişlerdir.

Türkiye'de faaliyet gösteren bir telefon şirketinin Türkçe karaktere uygun sistem kurması, millete saygının en önemli göstergesidir. Türkçe'miz aynı zamanda AB yazı ve konuşma dil ailesine alınmıştır. Sistemin Türkçe karaktere uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını talep ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber